Facebook uden skam

Hvis jeg skulle genoptage mine aktiviteter på Facebook, skulle der installeres en ”Skam-dig!”-knap lige ved siden af ”Like”-knappen.

Den ville jeg, for mit psykiske helbreds skyld, trykke på, hver gang nogen uploader et billede af sig selv

· siddende i en liggestol på en eller anden dødssyg strand med en kulørt drink i hånden

· på en fortovscafé eller restaurant i ind- eller udland

· med en buket blomster, diplom eller præmie, de havde fået i embeds medfør, og som ikke er humoristisk ment

· i en hvilken som helst anden situation, der er beregnet på at fremstille dem selv i et flatterende lys, men som virker modsat, fordi de selv tager billedet og selv uploader det.

Eller når nogen skriver

· hvad de har bagt

· hvad de har spist

· hvad de har fået

· hvad de har lavet

· hvor de har været

Hvis det vel at mærke ikke er enten almindelige, tankevækkende eller sjove ting, men hvis opslaget udelukkende er beregnet på at imponere masserne − sende signaler, som det så grimt hedder i dag (da jeg var barn og ung, hed det at prale), eller hvis noget er ment som et salgsfremstød for dem selv og deres produkter, hjemmelavede eller ej.

”Skam-dig!”-knappen skulle også kunne aktiveres, når man overtager andres opslag

· Når nogen beder om råd, og deres venner så spilder alles tid og tålmodighed ved at skrive kommentarer om noget helt andet, der ikke bringer sagen videre, bare for at blande sig selv ind i alting og for at komme til at fortælle noget om sig selv

· Når nogen beder om praktisk hjælp, og de første tyve venner skriver, at det ville de sørmer meget gerne, der var faktisk ikke noget, de hellere ville, de skal bare desværre lige dit og dat den dag

Og når man skamløst roser veninderne for helt banale ting, fx hvis de bager en fødselsdagskage til deres eget barn, og man skynder sig at skrive fx: − Ihhh, hvor er du altså bare en helt vildt FANTASTISK mor!!!

Eller hvis man overvejende bruger Facebook til at sidde og finde fejl i andres opslag og meninger, som fx: − Det var ikke i foråret 1997, men i SOMMEREN, såvidt jeg husker : ))))))

Eller hvis man har installeret programmer på sin telefon, der automatisk sender besked til alle vennerne, hvis man har løbet 800 m rundt om blokken, eller sidder og spilder sin tid på juicebarer, kaffesnasker eller andre steder, som af uransagelige årsager betragtes som hippe.

Hvis man decideret ikke kan hverken fotografere, læse, skrive eller stave, men insisterer på at gøre det hele på Facebook alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *