Hindbær i oktober

Da vi gjorde køkkenhaven ældrevenlig, fyldte vi et højbed med efterårshindbær, ’Autumn bliss’, og jeg skal love for, at de trives. Hver dag i denne tid kan vi fylde en skål med friske hindbær til morgenmaden, og det bliver ved, indtil frosten sætter ind.

De er ikke solkoncentrede og parfumerede i smagen, som nogle sommerhindbær kan være det, til gengæld er de store og friske og kommer på et tidspunkt, hvor der ikke er så mange andre bær.

Og da de også blomstrer nu, er planterne fulde af liv! Bier, hvepse, svirrefluer og andre flyvende insekter tager for sig af retterne, og det er godt at kunne fodre alle sine nyttige bier før vinteren.

Den sene blomstring betyder også, at man undgår orm i bærrene, fordi hindbærbillen lægger sine æg i hindbærblomsterne i maj måned. – Nye frugtfluer er dog på vej med det varmere klima sydfra. Vi kan nok aldrig få vores afgrøder helt for os selv, med mindre vi bruger gift, hvilket man jo ikke gør i sin egen lille have.

– Så vi må nøjes med at gøre haven lækker for bier, hvepse, svirrefluer, alle de andre insekter og dermed også de småfugle, som lever af dem og hjælper os med at holde skadevoldere nede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *