Småtterier XIV

Jeg gik rundt i den – pga. energikrisen sparsomt juleudsmykkede – by; kiggede i skobutikker, tøjbutikker og stormagasiner i et par timer, og det besynderlige opstod, at jeg ikke havde lyst til hverken at købe eller eje noget som helst. Havde ikke brug for noget af det.

Både tøj og sko er ens i alle butikker – sko og støvler er ikke designet til menneskefødder, vinterovertøj er udelukkende ’dunjakker’ af nylon – ikke meget at vælge imellem dér – og kjoler er tyndt, nedringet festtøj i kunststoffer med pailletter eller smarte slogans skrevet hen over – i en pasform og kvalitet, man ikke har lyst til at have på sin krop.

Men man kan jo glæde sig over, at vi, i modsætning til mange andre på denne lille planet, er så heldige og privilegerede at bo i et land, hvor vi har let adgang til alt muligt – nogle mere end andre, selvfølgelig. Der er børnefamilier i denne kolde december, der godt kunne bruge en hjælpende hånd også i vores lille smørhul.

Glædelig jul!

● Alder, det er, når man pakker julepynten ud og næsten ikke orker at pynte op, for det er jo blot få dage siden, man pakkede det hele ned, og lige om lidt skal man jo til det igen …

Nordjyske.net dec. 2022

Nogen skylder at forklare, hvad så overdådigt mange julelys – i en vinter med krig i Europa og energimangel – og vilde dyr i fangenskab har med hinanden at gøre?  – Det kan ikke være godt for følsomme dyr med al den virak, lys og lyde.

● De unge siger:

 • Verden er af lava
 • Fra Herodes til pilates
 • En ulv i forklæde
 • Han gik for ludderkoldt vand

Og Astrid Krag, der på det tidspunkt var minister, udtalte til tv-avisen d. 1. 8. 2022, at man ‘fodrer hunden med sin egen hale’ – Men ser det for sig.

Både unge og gamle siger 1,5 eller 1,8 MILLIONER, men ikke 1½ timer, 1½ minutter eller 1½ måneder. De siger Kroasjien og Svejs i stedet for Kroatien og Schweitz.

Hvem i alverden finder på at kalde en demokratisk valgt, dansk statsminister med et folketingsflertal bag sig for ’magtfuldkommen’?

Det ord bør reserveres til despoter og autokrater i fejlslagne stater, som TV2 her ganske rimeligt beskriver Putin:

’Da Vladimir Putin tiltrådte embedet som Ruslands præsident i 2000, indgik han en underforstået kontrakt med den russiske befolkning.

Den bestod i, at befolkningen accepterede Putins magtfuldkommenhed, mod at russerne fik stabilitet og flere penge mellem hænderne.’

TV2 net 6.12.22  https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-12-06-putin-rev-kontrakten-med-russerne-over-kan-det-koste-ham-magten

Putin og Mette Frederiksen i samme kategori? Hvor er proportionssansen blevet af?

Vi er for nemme at narre med smarte ord, udtryk og fake news … Det er en uddannelsesmæssig krise i befolkningen snarere end en politisk. – Vores dårligt orienterede og inkompetente politikere får lov at slå om sig med ord og påstande, som alle er grebet ud af den blå luft, og erklære regulær krig mod kollegaer fra andre partier. Og medierne påpeger det ikke, fanger det ikke, for der er flere klik i dramatik og konflikter.

Dansk politik bliver kørt op som en pirrende serie på Netflix, hvor det burde være seriøst arbejde for at forbedre befolkningens vilkår.

Og med en bred regeringsdannelse, som den, der bliver præsenteret i dag, fik både medier og politikerkollegaer travlt med at køre sig selv ned igen.

Nordjyske 12.3. 2022

● Efter årtier med hysteri om flygtninge kom der, takket være Putins brutale overherredrømme, omsider tusindvis af brugbare kvinder til de danske stalde. De kunne lige så godt have skrevet ’kvinderne er gode i sengen’ – så usmageligt er det.

Politikens forside 5.12.22

● Avisen ’Politiken’, der på det seneste har haft travlt med at forfølge, udskamme og intimidere kvindelige politikere, Mette Frederiksen, Trine Bramsen og Theresa Scavenius, har startet en indsamling til fordel for Ukraine. – Ukraine har brug for og krav på vores støtte, men ’Politiken’ besidder ikke længere den moralske integritet, der tillader dem at gå forrest i denne eller andre sager. Avisen har leget folkeforfører og manipulator og har tåkrummende emsigt markedsført specifikke politiske dagsordener både i valget af stof og interviews, i artikler, klummer, i såkaldt humor og satire og gentagne gange i selvbevidste, men banale og forudsigelige, ledere hen over hele forsiden. Ved at bekende sig til en snæver og gennemskuelig agenda har avisen tabt dele af læserskarens tillid. Her i huset støtter vi Ukraine gennem andre organisationer, som fx ’Læger uden grænser’, der har integritet og troværdighed i behold.

● Måske derfor er han ikke inviteret:

’Ifølge Vanopslagh har LA ikke været inviteret til møde den seneste uge. (…) – Men vi har også signaleret, at vi ikke ønsker at sidde med i en regering med Mette Frederiksen for bordenden.’

https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-12-04-vanopslagh-svaert-at-se-hvorfor-blaa-partier-skal-gaa-med-i-s-regering  4.12.22

● En beundringsværdigt sej kvinde har mistet sin elskede mand og har siden arbejdet hårdt for at redde sine bysfæller fra en ondartet sygdom, ALS, som kunne stamme fra forurening i lokalområdet, og så skal hun af en tilfældig tv-anmelder lide den tort at få sit udseende vurderet og sammenlignet med en amerikansk skuespillerindes:

Set og hørt, Politiken, 2. del, 4.12.22:

’Ketty Hjøllund er nok ikke lige så langbenet eller nedringet, men hun er lige så indædt … ’

Den tid, hvor det var OK at komme med vurderende bemærkninger om andre menneskers udseende, burde for længst være ovre! Det er nedværdigende og irrelevant!

● Folk, der ikke laver deres mad selv, og ikke engang selv kan hente deres fedtede fastfood-burgere eller pizzaer, men benytter mobilen og får ’maden’ leveret af et underbetalt og stresset bud på en larmende, osende og forurenende knallert, skulle idømmes mindst en uges faste pr. gang!

● TV2 net 3.12.22 – Jeps, det er fuglene og ikke de store trawls og overfiskeriet, der truer fiskebestandene …

Fiskere efterlyser national plan mod skarver

Skarver gør et for stort indhug i bestanden af både saltvands- og ferskvandsfisk i danske farvande, søer og vandløb. Derfor er der brug for en national plan for regulering af bestanden. Det mener både Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Sportsfiskerforbund, skriver Ritzau.

● Sommetider kommer man forbi små huse, tiny houses eller blot rækkehuse, der er blevet alt for små for ejerne og ser ud, som om de har kastet op ud over hele haven og indgangspartiet: Der står trailere, rodede bunker af affaldscontainere, gamle vaskemaskiner, en rusten kummefryser, cykler, stiger, henslængt sportsudstyr, krukker med visne planter i, bræddedynger, haveslanger, legetøj, barnevogne, MTB’ere, sammensunkne trampoliner, havemøbler i dynger og stakke, poser med jord, byggematerialer, en gammel reol, en kasseret sofa …

● Skal små børn sove sammen med deres forældre? – Små børn, måske helt op til 5 – 6 års alderen eller gerne længere, har krav på deres forældres nærhed og beskyttelse. At forsøge at lære babyer og småbørn at sove alene er unaturligt. – Forestil dig en abemor, der sidder i et træ med sin unge på maven: – De nusser hinanden hyggeligt, småbrummer, pludrer, den lille dier, og så, når mørket er ved at falde på, og kulden kommer snigende op ad træet, klatrer abemor over i nabotræet, hvor hun anbringer sin forsvarsløse unge på en gren, hvor den skal tilbringe natten helt alene, mens hun klatrer tilbage til det første træ og putter sig mageligt sammen med ungens far …  til lyden af ungens miserable hylen …  – Ja, ikke? – Småbørn behøver ikke altid at ligge tæt op ad deres forældre, men de skal i det mindste befinde sig i samme rum, så mor og far kan høre dem med det samme – og skride ind! – hvis de vågner og er sultne eller bange.

https://videnskab.dk/forskerzonen/kultur-samfund/samsovning-kan-barnet-blive-for-gammel-til-at-sove-sammen-med-foraeldrene

● Jeg beundrer de mennesker, der kan modtage positiv opmærksomhed, gaver og tjenester med naturlig elegance … Der er ikke meget i mit liv og opvækst, der har forberedt mig på at stå i den modtagende ende af andre menneskers påskønnelse.

● Gamle mænd med løvsugere. Så går de der i deres små haver i timevis. Med prostata og stive rygge. Kan ikke længere bukke sig. Betjene en rive eller en kost. Så de støvsuger i øredøvende larm hele haven. Mange gange. Måske for at slippe for konen. Mens de tror, de går og udretter noget nyttigt. Mens træerne gulnes, og bladene drysser … Mens naboerne forbander dem og deres djævelske maskiner langt væk.

● Uden hjerne – Med års mellemrum skriver man til samme kundeservice og får samme svar:

’Kvittering – sagsnummer: xx-155026-2022

Mange tak for din henvendelse.

Vi får i øjeblikket ekstraordinært mange henvendelser, men vi tilstræber at besvare din henvendelse indenfor 10 arbejdsdage.

Tak for din tålmodighed.’

Hvis jeg i årevis havde haft ekstraordinært travlt, ville det for det første ikke være ekstraordinært, og for det andet ville jeg for længe siden have tilpasset bemandingen eller – endnu bedre – forsøgt at klare de problemer, der foranledigede disse mange henvendelser.

At køre et autosvar med ’ekstraordinær travlhed’ i flere år er flovt og ikke en moderne virksomhed værdig! – I dette tilfælde et stort, kommunalt foretagende.

● Man anskaffer sig ting … ting, ting, og de klæber til én, så man aldrig kommer af med dem igen, men bruger sit liv på at passe dem, indrette sin bolig efter dem, vaske dem, ordne dem, arrangere dem … vise dem frem.

● Der er ingen logik i noget som helst …  Og da slet ikke i krig. Putin hyrer nazikors-tatoverede lejemordere og soldater for at udrydde fredelige ukrainere, der bare gik og passede sig selv, men som han beskyldte for at være narkomaner og nazister … Hvem kan tro ham? Det minder meget om en anden, ynkelig despotaspirant, D. J. Trump, der ind imellem alle sine egne, åbenlyse løgne beskyldte andre for at viderebringe ’fake news’ …. Jamen … Ingen ved tilsyneladende længere, hvad der er op og ned på verden. Og det går ad H til.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-11-27-efterretninger-peger-paa-magtkamp-i-putins-indercirkel

● Er det sjovt? Satire?


ATS-DEBAT Der er for mange åndssvage kattedamer i Danmark!

Politiken 28.11.22 ATS er Politikens daglige satirespalte

● Ingen burde lave støj, der kan høres uden for ens egen matrikel/lejlighed uden særlig tilladelse! Heller ikke udsende ubehagelige lugte! Eller blændende eller blinkende lys! – Det gælder også for firmaer og landbrugsproduktioner. Reparations- og vedligeholdelsesarbejder i kort tid er undtaget, mens fx en ombygning, som farmand selv går og hygger sig med, så han går og støver og støjer med vinkelsliber og fliseskærer i måneder og år, burde medføre politianmeldelse og en klækkelig bøde.

Sproget i vores aviser og øvrige kulturprodukter er efterhånden blevet meget voldsomt og kvindefjendsk. – Og ingen gør indsigelser, og således forråes vores samfund mere og mere. Og så ender det hele her:

Politiken net 8.11.22

Politiken net 24.11.22

Og så kan de jo skrive om dét … I mit arbejde som domsmand har jeg lært, at et knytnæveslag automatisk giver 30 dages fængsel – betinget, hvis det er første gang. Hvor mange mænd har ikke slået deres koner og børn fuldkommen ustraffet i hjemmene op igennem tiden?

Dette er de unge generationer, der påstår sig grønne og klimabevidste:

● Politiken igen:

’Jeppe Kofod ærgrer sig: »Den klare besked var, at jeg ikke kunne deltage i turen til Ukraine«

Finlands udenrigsminister savnede Danmark, da syv nordiske og baltiske udenrigsministre besøgte ukrainske toppolitikere i Kyiv i sidste uge. Fungerende udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ville gerne have rejst med, men fik nej.’

https://politiken.dk/indland/politik/art9105472/%C2%BBDen-klare-besked-var-at-jeg-ikke-kunne-deltage-i-turen-til-Ukraine%C2%AB

Det var synd for Jeppe Kofod, at han gik glip af en flyvetur, men heldigt, at han har en journalistven på Politiken, for så kan vi alle sammen bruge tid og ressourcer på Kofods følelser, en hel side! Mens landet stander i våde med ny regeringsdannelse, energikrise, inflation, krig …

Avisen mangler en uddannet redaktør med proportionssans!

● Man nyder ingen respekt, når man er:

 • barn
 • kvinde
 • brun
 • handikappet
 • socialt, pædagogisk eller humanistisk uddannet til forskel fra håndværk, ingeniør eller naturvidenskab
 • hjemmearbejdende
 • gammel

Hvis man er voksen, mand, hvid, rask, tekniker, udearbejdende og ung kan man regne med at modtage flere tusinde respektpoints i bonus på forhånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *