Rottefængeri

Da husstanden omfattede to sunde udekatte, behøvede vi ikke at tilkalde kommunale rottefængere, men kunne nøjes med at rydde op.

Der er muligvis opstået en catch 22-situation i vores kommunale rottebekæmpelse:

1. Som husejer bliver man hvert år sammen med ejendomsskatterne opkrævet et beløb til kommunal rottebekæmpelse.

2. Som husejer har man pligt til at anmelde det omgående, hvis man har mistanke om rotter på ens grund.

Førhen var kommunen hurtige til at sende en kommunalt betalt Rentokil-mand M/K, som så opstillede metalbokse med rottegift de steder, hvor man havde opdaget, at rotterne færdedes.

Men sidste år, da jeg opfyldte min pligt og anmeldte rotter på matriklen, og kommunen sporenstregs sendte mig en Rentokil-mand, brugte denne kommunalt betalte rottefænger en halv time på at redegøre for, hvorfor han ikke måtte gøre noget.

Langsommeligt, omstændeligt, mange gange – og en smule nedladende, som unge mænd i arbejdstøj har for vane når de taler til ældre damer, forklarede han mig at rotter var blevet immune over for rottegift, så nu måtte de ikke længere lægge gift ud – En smule sent at skride til handling, kunne man mene, når skaden allerede VAR sket – og han havde heller ikke andre bekæmpelsesmuligheder at anvise. Kun snak.

Det groteske er, at kommunen stadig ufortrødent opkræver årlige afgifter fra alle grundejere til rottebekæmpelse, at alle grundejere stadig har anmeldelsespligt, og at kommunen derefter aflønner et privat firma for at sende folk ud og diskutere med grundejerne og omhyggeligt forklare dem, hvorfor de ikke må gøre noget ved problemet …

Absurd, ikke sandt?

Ikke desto mindre fejler selvfølelsen ingenting:

http://www.rentokil.dk/nordjylland/

‘Region Nordjylland

I Region Nordjylland møder du et passioneret og erfarent team af skadedyrskonsulenter og teknikere. Vi hjælper dig med at håndtere problemer med skadedyr i alle større byer i regionen herunder Aalborg, Hirtshals, Frederikshavn, Brønderslev, Hjørring mfl.

Vi kombinerer vores viden om skadedyr med vores ekspertise i skadedyrsbekæmpelse og forebyggelse. Det betyder, at vi kan levere en god service og har en god forståelse for de gener skadedyr kan forårsage hos dig uanset hvilken branche der er tale om: restauranter, fødevareproduktion eller hoteller.

“Med mere end 15 års erfaring hos Rentokil har jeg den viden og indsigt, der skal til, for at håndtere alle former for skadedyrsangreb, og hvordan de kan forebygges her i Region Nordjylland”.

Niels Jørgen Lundtoft – skadedyrstekniker

Vi har den fornødne viden og erfaring i at håndtere skadedyr, der typisk findes her i Region Nordjylland, herunder hvepse, rotter, sorte havemyrer og væggelus. ‘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *