Rejsekort – pengemaskine

Så får man en mail fra ‘Rejsekort’, som fuldstændig ligner en af de der snydemails, der hele tiden dumper ned i ens indbakke, og som fortæller, at man skal klikke på et link for at forny sit rejsekort, og hvis man ikke gør det, holder det op med at virke om et par uger, og så kan man ikke rejse nogen steder hen; ikke engang med bussen ind til byen og tilbage igen.

Irriteret går man ind på rejsekort.dk og tjekker, at mailen er autentisk, og truslen dermed reel.

Det er den. Man skal betale 50 kr. for et nyt kort, selv om der i og for sig ikke var noget i vejen med det gamle. Derudover trækker de 100 kr., som skal udgøre den nye saldo på det nye kort, selv om man havde en velfungerende ‘Tank op’-aftale på det gamle.

Hvad får jeg for mine penge og ulejlighed? Ikke en skid.

Hvis så rejsekortet i øvrigt var velfungerende, med gennemskuelige og fair priser og enkle regler for brugen, men det er det jo, som alle ved, meget, meget langt fra. Når man bruger sit rejsekort, er det på lykke og fromme og et lotterispil, som giver firmaet bag fuldt herredømme over ens konto, som de trækker fra, som vinden blæser, og det ellers passer dem.

Og når det så ikke længere er nok, udsteder de påbud om, at man skal forny sit kort, så de kan få snablen yderligere ned i ens pengepung.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/en-million-rejsekort-tvangslukkes-koster-pludselig-penge-at-faa-et-nyt/7029889

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *