Jordbæris med rødbeder

Forleden købte vi en god flødeis, troede vi, med jordbær, som vi elsker. Fra det lille special-isme­jeri Vebbestrup, syd for Rold Skov.

Men smagen var mærkelig, støvet, kemisk, og så kom vi til at kigge på deklarationen: – Der var ikke spor af jordbær i, men jordbæraroma, vand, skummetmælkspulver, fløde, 23 % sukker, rød­bedesaftkoncentrat og OTTE forskellige E-numre …

På mejeriets hjemmeside skriver de:

”PRODUKTIONEN

En god is skal være cremet og fremstillet uden brug af syntetiske smagsstoffer. Der er en verden til forskel på bananflødeis eller flødeis med banan smag.

En fløderigtig succes fra Vebbestrup.

– Umiddelbart lyder det kryptisk, men tro mig – det gør en forskel, om man her skræller 200 kilo bananer og putter dem i isen eller vælger at fremstille flødeis med banansmag, og hvor isen aldrig har set skyggen af en banan, forklarer isfabrikant Leif Christensen, Vebbestrup flødeis.​

Tilsvarende bruger han vanilje i sin vaniljeis – og ikke et syntetisk produkt med det sigende navn – vanillin.​

– Akkurat som forskellen på at købe kartoffelsalat i supermarkedet ellers spise den hjemmelavede fra vor mor. Det er de gode gamle is opskrifter, vi holder os til, og som folk gerne vil have.​”

https://www.vebbestrupis.dk/butikken/produktionen.aspx

Hele denne skønmalende tekst – inkl. dårlig retskrivning – harmonerer meget dårligt med oplys­ningerne på ispakken:

”Danmarksmester – Flødeis fra Vebbestrup Flødeis Mejeri

Flødeis med jordbærsmag

Flødeisen bliver produceret af de bedste råvarer på Vebbestrup Flødeis Mejeri i Himmerland

Ingredienser:

Flødeis (skummetmælk, (vand, skummetmælkspulver), 30 % piskefløde, sukker, dextrose, jordbær­aroma, rødbedesaftkoncentrat, farvestof: E162, antioxidant:E300, Emulgator: E471, stabilisatorer: E410, E412, E466, E339, E407”

Der står flødeis seks gange! Og der er også angiveligt 30 % fløde i. Men flødeisen indeholder mere vand, skummetmælk og skummetmælkspulver end fløde. Der er også billeder af jordbær på pakken, men der er ikke et eneste gram jordbær i, kun ’jordbæraroma’ og rødbedesaft … Hvis jeg ville have haft rødbedeis, havde jeg vel købt det? – Nå, det fås ikke? Ja, hvorfor mon?

– Og ja, der stod faktisk ”med jordbærsmag” … hvilket i høj grad kan diskuteres. – Gæt, om vi nogensinde spiser is fra Vebbestrup igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *