Sæbe

Marokkanske sæbestykker. – Når børnebørnene er på besøg, undrer de sig over, at jeg har fast sæbe ved håndvaskene; de er vant til, at håndsæbe er flydende og kommer ud af en plasticdunk.

Hvordan er det lykkedes sæbefabrikanterne at bilde os ind, at vi har brug for én slags sæbe i ansigtet, en anden i håret, en tredje på kroppen, en fjerde i rumpen – intimsæben – en femte i badekarret og en sjette i brusebadet? Ihvertfald er det smart! – Tandpasta og balsam indgår også i dagsrutinerne.

Er der en baby i huset, skal den selvfølgelig have sit eget omfattende sortiment; den sensitive, den ældre kvinde og manden skal også have hver deres helt særligt sammensatte, kemiske produkter.

Det samme med cremer: En i ansigtet, en omkring øjnene, en på kroppen, en til hænderne, en specielt til neglene og en til fødderne … Er der nogen, der slavisk følger disse regler?

Og så har jeg ikke nævnt sæbe og plejemidler til vinduer, til kulørt tøj, til borde, til hvidt tøj, klinker, opvask, trægulvene og linoleum … plus det løse.

Min pensionsopsparing skal investeres i sæbe- og rengøringsindustrien. Med det samme. Og i plasticemballagefabrikation!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *