Småtterier XXII

Da Mærsk Mc-Kinney Møller havde tjent uforholdsmæssigt mange penge, begyndte han at strø nogle af dem ud over kongehuset. Han stillede privatfly til deres rådighed, sendte dem personlige gaver og fik bl.a. opført en park, tegnet af en fransk arkitekt, ud mod havnen foran Amalienborg. Senere forærede han København en opera, også den som en forlængelse af aksen Marmorkirken, Amalienborg, havnefronten – hvilket skaffede ham elefant­ordenen og kongelige invitationer.

Også andre erhvervsmænd i landet, bl.a. fra Danfoss og Legofamilien hælder gaver og tjenester ud over kongehuset og får, ifølge Informations artikel, ’so­cial kapital’ tilbage.

https://www.information.dk/indland/2017/01/toppen-dansk-erhvervsliv-veks­ler-gaver-kam­merherreuniform

Nu venter vi bare på, at Novo Nordisk begynder at forære landet noget til gengæld for de ufattelige indtægter fra sukkersyge og tykke, fx et olympisk Novo Nordisk-stadion i Kalund­borg? Så vi alle kan gøre legemsøvelser og holde os sunde og slanke?

Men måske ville det være mere enkelt, hvis vi afskaffede al den royale røgelse og de selv­promoverende ’gaver’ og bare bad de allerrigeste om at betale en fair skat? Sygehuse, bør­nehaver, folkeskoler, ældrepleje, I ved …

● Og flere rigmænd:

DR 25.11.23

Praktiserende læger i Danmark – også benævnt ’familielægerne’, som kan af­sætte 10 forhas­tede minutter pr. syg patient, hvis det overhovedet er muligt at komme igennem til dem – tjener i snit godt 1 mio. kr. om året. Men nu har de opbrugt alle regionernes penge og er nødt til at holde fri resten af året i stedet for at behandle syge mennesker.

Man må have sympati med de stakkels underprivilegerede:

Nordjyske 15.10.23

Dagens Medicin 14.2.13

Se evt.:

● Og mens politikerne på finansloven 2024 som glade julemænd uddeler 83 mio. til lokale initiativer, som fx mindesten eller Big Bands på hjemegnen:

Pol. 29.11.23

Så skal sygehusene i Region Nordjylland midt i sundhedskrise og ventelister fyre 229 medarbejdere, sygeplejersker, SOSU-assistenter, læger m.m., for dem har vi jo rigeligt af i forvejen …

TV2Nord 29.11.23

● Er det ikke bemærkelsesværdigt, at vi taler meget om hestevelfærd, fx Byrialsen og Helgstrands hestehold, også om mink, som var et forretnings­område for stærkt nedadgå­ende, mens den lukrative og systematiske mis­handling af årligt flere end 200 mio. – TO HUNDREDE MILLIONER! – fjerkræ, slagtesvin og malkekøer i dette lille land får lov at pågå helt uantastet og næs­ten uomtalt …

TV2 14.11.23

● Man forstår producenternes tavshed … Det er temmelig svært at hævde, at disse al­kopops ikke er designet til børn.

EB 20.11.23

TV2 17.11.23

● Mange mænd lider åbenbart af en psykisk forstyrrelse: De tænker på sex hele tiden. Og dette evindelige morads af seksuelle tanker overfører de på kvinder, der dermed får skylden og ansvaret. –Det er derfor, kvinder skal ’dække sig til’, ’klæde sig anstæn­digt’, ’opføre sig ordentligt og ikke flirte’ …  Og det gælder tørklædetvang og burkaer i muslimske lande, men så sande­lig også herhjemme, har jeg lige opdaget. Blandt politikere på Christiansborg!

Ifølge Pernille Skippers tankevækkende bog om sine oplevelser som kvinde­lig politiker og partileder – ’Rend mig: Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig … ’, fik hun ustandseligt bemærkninger om sin påklædning, fx – ’Det bli­ver da svært at kon­centrere sig, når du har den skjorte på.’ – sagt af en justits­minister om hendes i øvrigt pæne og tækkelige, hvide skjorte på vej ind til et møde. – Nu ved vi jo så, hvad der foregår og ikke foregår i hovedet på den mand. – Måtte han aldrig få en offentlig stilling igen!

Når hun (og også Ritt Bjerregaard, husker jeg tydeligt!) skulle karikeres i tegninger, var det al­drig om deres politik, men var blot snuskede, mandlige, seksuelle fantasier, Bjerregaard som dominatrix, Skipper som stripper, der nedværdigende og afslørende for det indblik, det gav i tegnernes indre liv, som lumre prutter slap ud i det of­fentlige rum.

Og Skipper gengiver mange af de modbydelige seksualiserede kommentarer og direkte trusler, som uophørligt strømmer ind på hendes socia­le medier. – Hvis mænd ikke kan styre deres sek­sualitet og fantasiverden, er det så kvindernes problem? – Ja, det er det i høj grad! – Men det er ikke kvindernes ansvar!

Mænd! Styr jer selv og hinanden! Ellers kan vi ikke have en offentlig dialog og et ligeværdigt demokratisk samfund. – Lad sexfantasi­erne blive hjemme, når I går i skole, på job, til fest, på nettet, ud i offentlig­heden … i det hele taget … altid!

https://www.berlingske.dk/politik/pernille-skipper-i-ny-bog-ministerblik-fik-mig-til-at-stivne

● Det er farligt at være kvinde. Det er mændene, ægtemænd, partnere, fædre, der udgør den største trussel, derefter kommer venner, kollegaer og ham flirten ved siden af i baren, som putter noget i din drink, men også vildt­fremmede på mørke gader, i taxaer eller ano­nyme varevogne:

Politiken 24.11.23

Politiken 22.11.23

TV2NORD 24.11.23

https://politiken.dk/udland/art9632214/Fransk-senator-beskyldes-for-at-have-puttet-stof­fer-i-kollegas-glas

TV2 24.11.23

Faktisk undskyldte den klamme og dødsensfarlige senator sig med, at han var alene i Paris, at hans kat var død, og at en af hans venner havde fået kræft … nå, men okay så …

Der har været en del sager på det seneste, ud over brutale voldtægter og deci­derede mord, har kvinder på vej hjem fra byen eller fra skole skullet vægre sig mod kidnapninger.

Men, som Politiken skriver d. 18.11.23, må vi ikke glemme, at mænd også har ligestillings­problemer … Ja, lad os få det til at handle om mænd:

Politiken 18.11.23

● Alle de fedtfattige og veganske diæter har givet os generationer af snotdumme for­ældre og der­med også småt begavede børn. De mangler de fedtstoffer og aminosyrer, som hjernen skulle bygges op af.

Nordjyske, 20.11.23

● Øh ???  

Alle mødre og fædre skulle tvinges til at tage et års barsel pr. barn hver i barnets to første leveår. Det ville være barnets tarv ikke at skulle forlade det snævre hjemmemiljø med kendte voksne i de første, kritiske år, det ville be­grænse smittespredning i samfundet, og det ville stille begge køn lige. Hvad vi sparer på vuggestuer, kan vi spendere på bedre børnehaver og folkeskoler. – Hvis en sådan ordning resulterer i en nedgang i fødselstallene, ville jorden sik­kert være taknemmelig. Et dansk barn er, set over forventet levetid, et de mest klimabelastende produkter, man kan tænke sig. Hvis vi sikrer mindst to gode og trygge leveår i begyndelsen af barnets levetid, ville vi bidrage til at højne kvaliteten af men­neskene i dette land.

DR 11.11.23

Vi fik den første, kvindelige præst lige efter 2. verdenskrig, så i 75 år har vi LOVLIGT diskrimineret mod kvinder i den danske folkekirke, alt imens vi har ført krig ude i verden fx i Afghanistan for kvindernes skyld …

● Danske villakvarterer og landhuse er overordnet præget af to stilarter:

FMT – FLS og FMP – FLS.

FMT – FLS: For Meget Tid – For Lidt Smag

Det er dem, der bygger ud og bygger til. I forskellige materialer. Uden overho­vedet at skænke stilart eller kvarterets alder en tanke. Den lykkelige gør det selv-mand med adgang til nogle billige materialer, en kammerat eller to og en trailer. Han bygger et badeværelse i husets ene ende, en carport, et drivhus af gamle vinduer i et hjørne af haven, et haveskur, en karnap oppe i soveværelset, en murermesterbue mellem køkken og stue, en bruseniche med selvfundne strandsten og -skaller og en altan i enden, som Hausgaard fortalte om. Og han murer havenisser op i cement, dekorerer en vindmølle med muslingeskaller, lægger fli­ser allevegne og får et par øl og har det sjovt, mens han går og roder rundt i miseren.

Konen klipper alle de stedsegrønne småtræer i forskellige former uden nogen­sinde at have lært teknik eller æstetik. Hun arrangerer krukker – nogle halvt ituslåede – med sommer­blomster og husløg væltende ud til alle sider eller be­planter gamle barnevogne eller trille­børe og stiller dem synligt forhaven.

Om vinteren syr hun røvballegardiner i lysegult, gennemsigtigt stof …

FMP – FLS: For Mange Penge – For Lidt Smag

De køber fx et ældre hus, dobbeltmuret fra tresserne, og vælter det for at bygge en grå be­tonfunkiskopi i to en halv etage, som dominerer naboer og na­boskab for altid herefter.

Eller de ’gør huset til deres eget’ ved at tage al indmaden ud og erstatte det med noget dyrt og moderne i ’hotelstil’ – ingen har åbenbart lyst til at bo hyg­geligt og hjemligt mere … Alt, hvad der blinker og funkler, bimler og bamler … Glaseret tegl, der blænder. Vindues­rækker, der ikke matcher huset. Skifer- eller marmorgulve, køleskabe med elektrisk betjente hylder, som man jo altid har manglet. Marmor og guldbelagte armaturer. Vinkælder kom­plet med tønder, stearinlys og caféborde. Ikke meget er beregnet på komfort og holdbar­hed, men er mest valgt ud fra det kriterie, at man skal kunne konkurrere med og helst im­ponere vennerne. Det er selvsagt skruen uden ende. Så snart vennerne opdager og indkø­ber noget nyt og spændende, er man straks bagefter på po­int.

’Haven’ fyldes op med smarte lamper, importerede, kinesiske granitskærver, pampasgræs og marehalm, uanset at huset ligger langt fra nærmeste kyst. De enorme terrasseområder forsynes med markiser, terrassevarmere, deciderede sofagrupper, (ude)køkken og (ude)bad.

● Og så sidder man og ser en spændende film om en kvindelig finskytte, og pludselig står hun midt i kampens hede uden ret meget tøj på i en tynd underbluse, som på en eller anden måde er blevet våd og gennemsigtig, så alt tydeligt kan ses igennem stoffet. Det besynderlige er, at ingen af mændene omkring hende har tabt deres tøj. De er stadig fuldt påklædte i kampunifor­mer, og de er alle knastørre … Styr jeres klamme fantasier, mænd! Alle mænd! Politikere, rappere, erhvervsfolk, journalister, tegnere, kælderincels, filmska­bere, skoledrenge …

DR 19.11.23

DR 6.10.23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *