Affaldssortering

Sidste år indførte Aalborg Kommune affaldssortering i alle husholdninger. – Vi havde naturligvis selv i årevis udskilt glas, metal, aviser, kompost, tøj, kemiske rester, som fx maling, batterier o.l., men nu gik kommunen aktivt ind i det og uddelte store, sorte containere til plastic og papir til alle husstande.

Efter få måneder måtte vi bestille endnu en container, for vi opdagede, hvor meget plastic i virkeligheden fylder i vores affald. Det er enormt! – Emballager mest, intet kan åbenbart håndteres og sælges uden at være pakket ind i plastic og pap, det gælder kød, frugt, grønt, nyt til husholdningen, tøj og legetøj og alt muligt andet. – Og vi er endda en husholdning med kun to gamle, småtforbrugende bedsteforældre. Hvordan må det ikke se ud i unge børnefamilier?

Ifølge de instruktioner, der fulgte med de nye containere, er der en del almindelige forbrugsvarer og emballage, som ikke kan genanvendes, og som ikke må smides i containeren. Det gælder fx kaffeposer, chipsposer, – som begge laves af folie, og mælkekartoner, pizzabakker og bleer. Alle ting, som er uhyre almindelige i dagligt brug, og som fylder godt op i affaldet.

Hvorfor forlanger man ikke, at folieposer, kartoner, pizzaemballage og bleer bliver lavet i materialer, der kan genbruges?

Og hvis man også skal smide mere private ting ud, som fx medicinbeholdere af plastic, regnskaber på papir, breve o.l., så må man henstille til de kommunale afhentere, at de ikke – som vi ofte ser her – spreder affaldet ud over hele villavejen, så alle kan se, at man tager p-piller eller skylder VVS-manden …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *