Biblioteket 2

Blog Image

Det lokale bibliotek åbnede igen efter en større ombygning, og jeg skulle selvfølgelig hen og se alle de annoncerede, nye tiltag.

Til min store overraskelse viste det sig, at det nye består i, at man har fjernet de fleste bøger og sat sofaer ind i stedet! De få, tilbageværende bøger står utilnærmeligt med ryggen til langs væggene. – Så kan vi lære det, kan vi! Alle vi, der blot holder af bøger, og som elsker at gå på opdagelse i reolerne efter bøger, vi ikke vidste, vi havde lyst til at læse.

Mine venner og jeg sidder hjemme omkring havebordet, og det viser sig, at de alle havde den samme, forbløffede og skuffede oplevelse efter ombygningen. Vi bliver enige om for eftertiden at låne bøger af hinanden i stedet eller tage ind til de nærliggende byers biblioteker, indtil de også bliver enten lukket eller forvandlet til tomme dansesale eller varmestuer, for vi går normalt på biblioteket for at låne bøger – Sofaer, det har vi hjemme …

3 meninger om “Biblioteket 2”

  1. Årh, det er da sørgeligt!
    Læste forleden at de Københavnske biblioteker inden nytår vil kassere 25% af deres bogbeholdning. Det er trist, det er hvad det er… (som Æslet i Peter Plys ville udtrykke det).
    /livrdz
    http://livrdz.blogspot.com

  2. Ja, det har vi sagt 🙂
    Vi fik forevist de to “bogtårne”, som var lave reoler med slidte krimier og havebøger.
    Naturligvis var det ikke meningen at forringe biblioteket, men hvis man lukker over 100 biblioteker i landet, kasserer en væsentlig del af bogbestanden, skærer ned på bemandingen, indretter enorme legerum med sofaer, puder og madrasser i stedet for reoler med bøger og i øvrigt lader folk betjene sig selv, så ender det til meget fås overraskelse med, at de brugere, der kan læse, oplever det som en forringelse.
    I de senere år har man flere gange haft held med at sælge forringelser og besparelser som forbedringer. Det kaldes “Newspeak” efter Orwells roman “1984”.

  3. Så kan vi lære det! 🙂
    Har I sagt det til dem på biblioteket? At I synes at I oplever at jeres bibliotek er genopstået som forringet? Jeg er sikker på at det nemlig ikke var ideen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *