Hvorfor kan vi lide blomster?

For nogle år siden begyndte jeg at spørge mig selv og andre om, hvorfor vi i grunden kan lide blomster? – Hvorfor blomster?

Blomster er fuldkommen unyttige. De er pæne at se på, gudbevares, men de kan normalt ikke spises. At holde af blomster på den dybe, vedvarende måde, som vi mennesker gør, virker ulogisk.

Vi er ikke specielt vilde med græs, som vi ville kunne spise i nødstilfælde. Vi er heller ikke vilde med buske, urter eller tang. Det er blomster, der er blevet en milliardindustri. Det er blomster, vi nænsomt plukker eller køber med hjem og arrangerer i buketter i vores ellers så moderne, strømlinede og naturfremmede hjem.

Blomster har en særlig plads i ethvert hjerte, specielt i kvindehjerter, det ved enhver. – Hvorfor det?

Jeg er kommet frem til, at blomster i vores hoveder symboliserer mad, frodighed og overskud.

Hvor der er blomster, kommer der ofte frugt. Pæreblomster, kirsebærblomster, jordbærblomster. Det var i mange hundredetusinde år vigtigt for kvinder at vide og huske, for de skulle indsamle frugt og andet spiseligt til sig selv, mænd og børn.

Hvor der er blomster, er der frodigt og grønt, og det betyder, at der er rigeligt med ferskvand. Vand som drikkevand til os selv. Vand til de afgrøder, vi spiser og er afhængige af. Vand til de dyr, vi holder eller dem, vi jager.

Hvor der er blomster, er der overskud af vand, næring og varme. Hvor der er blomster, er der simpelthen godt at være.

Alle mennesker holder af tryghed. Overskud er ensbetydende med tryghed. En kvinde vælger sin mand efter hans overskud: Er han fysisk i orden? Kan han forsvare mig? Er han generøs? Er han klog? Har han midler? Udsigt til en god fremtid? Kort sagt: Kan han sørge godt for mig og vore børn?

På samme måde foretrækker kvinder frodighed, rigelighed og dermed blomster, hvor de skal leve.

Alle børn plukker blomster, og alle store piger elsker at få en buket. Vi elsker dem så meget, at vi ofte køber eller plukker dem selv, blot for at glæde os over dem, når de står der i vasen i vores hjem og udstråler friskhed og overskud. En buket friske blomster signalerer med farver, former og duft, at her er frodigt, her er overskud, og her er godt at være. – Det ved boligmagasinerne og ejendomsmæglerne … og naturligvis blomsterhandlerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *