Ti tons om dagen … HJEMME!

Når jeg ser tåbelige annoncer som denne fra Kvickly, mindes jeg min gamle far. I hans senere år kunne vi bruge en formiddag på at tage i Bilka sammen i hans okseblodsfarvede, raslende Skoda og storhandle til hele ugen. Bøjet over en af de lange kølediske valgte han omhyggeligt sin yndlingsspise, den billigste leverpostej fra Stryhns, og deklamerede: ’Stryhns hjemmelavede leverpostej – Ti tons om dagen – HJEMME!’

Hvorefter han fornøjet puttede den i sin indkøbskurv, ned til det skiveskårne rugbrød, en dagmartærte på tilbud, Ekstrabladet og BT, og måske en rulle ligeledes ’hjemmelavede’ gule ærter. – Bagefter indtog vi vores kaffe og wienerbrød og mentolcigaretter – det var dengang – i cafeteriaet og havde haft en dejlig dag.

Ud over at insistere på, at forretningen Kvickly laver deres færdigretter HJEMME – hos hvem? – føler de også trang til at skelne mellem uøkologisk og økologisk coleslaw … hvorfor det? For to kroners forskel? – Er der folk, der ikke kan tåle økologi og gerne vil spare to kroner?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *