Verdens bedste sandkage

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • vanilje
  • 2 æg
  • 1 citron, fintrevet skal + lidt saft
  • fintrevet frisk ingefær, ca. som en stor valnød
  • 1 groftrevet æble med skræl
  • 1 banan i skiver
  • 100 g groftrevet marcipan
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 1 tsk. tørret ingefærpulver
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 1 lille nip salt
  • 100 g hvedemel

Jeg bruger økologisk. Der er ingen grund til at putte giftstoffer hverken i maden eller på marken.

  1. Gør ingredienserne klar, vej mel, smut og hak mandler, riv ingefær og citronskal m.m.
  2. Fór en aflang 1 liters rugbrødsform med bagepapir.
  3. Tænd ovnen på 200°.
  4. Rør vanilje, sukker og smør sammen, til det er luftigt og hvidt.
  5. Pisk derefter et æg i ad gangen.
  6. Bland æble, banan, marcipan, citron og ingefær i.
  7. Bland bagepulver, salt, ingefærpulver og mandler med melet, og vend det forsigtigt i dejen.
  8. Kom dejen i formen.
  9. Bag på rist på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200° i ca. 45 minutter.
  10. Kagen er færdig, når den er fint brun på overfladen, når den har sluppet formen i kanterne, og når der ikke følger blød dej med op, hvis man stikker en strikkepind ned i midten.
  11. Vend den ud, og køl den af på en rist.
  12. Server med lidt græsk yoghurt 10% og friske bær.

Bag evt. dobbelt portion, og frys den ene kage ned til en anden god gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *