Barndom under transport

Hun kravler rutineret op i barnesædet, lillepigen på fem år, og arrangerer den lyserøde rygsæk med bøger, yndlingsplasticdyr, æbler og juicebrikker inden for rækkevidde.

Hun og forældrene har som altid pisketravlt med arbejde, børnehave, fritidsinteresser, ferierejser og sociale forpligtelser, og hun gør fly- og bilturene mellem lande og landsdele så ofte, at hun må have tilbragt en ikke uvæsentlig del af sin barndom under transport.

Denne gang er vi betroet at fragte hende fra Ålborg til Skanderborg, og efter ti minutter begynder hun at kede sig, så jeg viser hende de store, brune skilte, man har anbragt langs E 45, som henviser til seværdigheder på vejen.

Et billede af kunstmuseet i Ålborg kan hun ikke aflæse, men elefanten, der reklamerer for Ålborg Zoo vækker begejstring. Så hengår der en rum tid uden skilte og seværdigheder, indtil vi nærmer os Hobro, og pigebarnet henrykt råber:

− Og der kan man få pizza!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *