Småtterier VI

● Alle damer over tres bør lugte af vanilje, pandekager, liljekonvaller, roser og lavendler.

● Det er et uuddannet og infantilt folkefærd, der (som i ‘Aftenshowet’ om den dømte morder, Peter Madsen, på DR i oktober 2018) begynder at piske en stemning op og diskutere, om en anklaget har ret til en forsvarer!

● Efter den varmeste sommer i mands minde er folk virkelig blevet bange for klimaforandringerne. Og hvad gør de? Undlader de at flyve på ferie til de varme lande, når der er 30 grader herhjemme? – Nej. De giver køerne skylden og vil som straf ikke længere spise kød … ret tit …

● Lykke-Per på film: Så fik Bille August igen penge for at suge al saft, kraft og passion – og kunst – ud af vores fælles kulturarv.

● Man burde vedtage en lov, der forbyder computerprogrammer og apps at opdatere sig selv, hvis de ikke er blevet brugt i løbet af den seneste måned. – Jeg har programmer på min telefon, som, i alle de år, jeg har ejet den, aldrig har været i brug, men som alligevel løbende, sommetider dagligt, opdaterer sig selv.

● Hvorfor synes alle politikere (og de politiske kommentatorer, som burde vide bedre!) lige nu, at alt skal handle om det nært forestående valg? Og skynder sig at dele ‘gaver’ ud til befolkningsgrupper/vælgere? Til forældre, til de klimabekymrede, til de ældre? – Hvis de til daglig koncentrerede sig om at føre en politik, der var i orden, behøvede de vel ikke bekymre sig? – Politik burde ikke handle om politikernes private karriere og om at blive valgt, men om at gøre sit bedste for fællesskabet. Dét er virkelig skredet her de seneste 10 – 20 år.

● Når jeg falder om med en blodprop, vil jeg meget have mig frabedt, at lokale damefrisører, kleinsmede, skolelærere og pedeller – deres faglighed i øvrigt upåtalt – kommer rendende med hjertestarter og nyfigenhed. At dø, mens man modtager hjertemassage af en amatør, fore­kommer mig ikke ideelt.

● Mænd må være forfærdeligt naive og enkle skabninger. Hvis ’Fiona’ i en dårligt skrevet massemail anfører, at modtageren – som i disse dage hyppigt er mig – lige er den buk, hun længe har ønsket at knalde med, så må en del af ’bukkene’ jo svare positivt, ellers ville den slags jo hurtigt høre op.

● Over 20° en af de sidste dage i september! Og en sommer uden regn, men med mange, mange dage med over 30°. Det er uhørt! Og meget, meget mærkeligt … Nu bliver det spændende at se, hvordan de næste år bliver.

● Jeg uddannede mig inden for teater, fordi jeg fandt denne kunstart og måden, den kommunike­rede på, spændende, men det gik i løbet af 80’erne op for mig, at teatret i sin seriøse form var en døende kunstart … Så begyndte jeg at skrive, fordi jeg fandt, at det var en spændende udtryksform, der kommunikerede på en direkte måde, men også skriften i sin seriøse form er døende nu. Yngre mennesker skriver virkelig dårligt, snævert, selvoptaget, og læ­ser ikke rigtige bøger eller længere artikler i aviser eller tidsskrifter. De beskæftiger sig kun med krimier, sensationer, korte opda­teringer på skærme, og sproget er hastigt på vej til at blive fattigt, klichépræget, ukorrekt og upræcist.

● En kvindelig ejendomsmægler i udsendelsen ’Hammerslag’ i tv bærer en lang minkpels i Randers i september måned … Hvad fortæller det? – Det fortæller, at hun har dårlig dømmekraft, mangler smag og tjener for mange penge. Ville du engagere en sådan ejendomsmægler, hvis du stod og skulle sælge dit hus?

● Vi mennesker er jo bare nogle rotter, der har bredt sig uhæmmet på en lille klode, fortrængt de andre levende væsner, dyr og planter, og smidt vores skidt og lort overalt i jorden, luften, havene, ja selv oppe i rummet flyver der tusindvis tons af vores skrald.

● Jeg forstår udmærket vores nuværende politikeres projekt: Jo mere syge, trætte, marginaliserede, jagede, uuddannede, arbejdsløse, udenfor og armodige folk i almindelighed er, jo større er sandsynlig­heden for, at de ikke gennemskuer politikernes løgne og usympatiske projekter og derfor også vil stemme på dem næste gang.

● Nogle mennesker er så irriterende glade i låget, at det kan synes, som om der stiger små, mange­farvede glædesballoner op fra dem. Sådanne mennesker falder i svime over en blomst, jubler over en fugl, en sky på himlen, en hund på fortovet eller en sød unge i en klapvogn. De er også ofte begej­strede kunstkiggere, musiklyttere, naturinteresserede, rejsende … De ser ting, de hører ting, og de glæder sig højlydt over det hele. Det ligger også ofte disse glædesmennesker på sinde fordomsfrit at dele ud af deres tilsyneladende uudtømmelige livsglæde: De giver gaver, opmærksomheder, laver god mad, arrangerer udflugter, sammenkomster, spadsereture, de inviterer ind, og de inviterer ud. – Men så møder de en surling eller to. En gammel tante, et bedrevidende fjols eller en misundelig veninde, alle de kælderklamme underskudsmennesker, som føler sig kaldet til at skyde kulørte glæ­desballoner ned, én efter én, efterhånden som de pibler frem. Fordi uhæmmet livsglæde er en trus­sel mod et liv, der føles lidt for småt.

● It’s a man’s world – stadigvæk: Alt defineres stadig ud fra mandens synspunkt, og der er stadig sport i timevis på alle tv-kanaler – ikke kun sportskanalerme – dagligt …

● Postvæsnet: De dage er længst forbi, da postbuddet var en ældre, samvittighedsfuld herre, der ad­stadigt cyklede byen rundt med vigtige forsendelser til borgerne. I mange år var det så en ganske ung dreng eller pige, der slæbte på en alt for tungt pakket cykel og ikke helt magtede det. Så blev det en frisk knallertdreng, der kom drønende på sin larmende maskine langt ud på eftermiddagen. Nu er det en fyr i en stor, gul postbil, der kører op for enden af min blinde, private vej med et enkelt brev, som han prøver at ramme postkassen med uden at slippe rattet. Vi får leveret cirka et brev om ugen på denne måde – Og så er det forkert adresse … Det forstår man jo godt; ’Else Nielsen i nummer 35’ er jo næsten ikke til at skelne fra ’Lone Andrup i nummer 53’.

● Folk har så travlt med at vælge salmer og trompeter til deres egen begravelse, med at arrangere, med at formulere deres egen gravskrift … Hvem har glæde af det? – Hvis du vil give dine venner en fest, så gør det med det samme. – Vi er godt og vel 7,5 mia. mennesker på denne planet. Hvem skal læse din gravskrift? – Hvem er interesseret? – En stilfærdig stund for de direkte berørte hjemme eller i sygehusets kapel, efterfulgt af hurtig bortkørsel og nedsættelse af resterne i en nedbryde­lig urne et pænt sted, må være nok.

● Jeg har, som et nyt sundhedsfremmende tiltag, fysisk og psykisk, lovet mig selv, at jeg

· aldrig mere vil købe tøj og andre tekstiler lavet af ækle, plasticlignende kunststoffer

· aldrig mere vil købe noget på kinesiske internetbutikker

● Folk sover altid ’stille ind’ – man hører aldrig om dem, der dør skrigende i angst og smerter.

● Skinhelligheden er flyttet fra det religiøse til sund kost, motion og til det bæredygtige, økologiske område: – Folk, der ikke tænker sig om to gange, før de tager bilen til Provence eller flyet til New York, London, Thailand eller Sydamerika, gør sig til af, at de strikker deres karklude selv eller ’over­vejende’ spiser vegetarisk …

● Mens Løkke Rasmussen i store helsides opslag i landets aviser tager æren for vores velfærd, er ny­hederne her i 2018 om det danske velfærdssystem bl.a.:

 • Multihandicappet glemt i to døgn uden mad og vand og pleje
 • Læger nægter gentagne gange at give et skud penicillin til unge mænd, der derefter dør af meningitis
 • Fødende sendes hjem efter et par timer
 • Kræftsyge dør, mens de venter på behandling
 • KOL-patienter får ingen, eller kun meget nødtørftig, behandling
 • Indførelsen af et nyt IT-system har medført groteske forhold for hovedstadens hospitaler, hvor bl.a. pårørende til døende selv skal køre rundt mellem sygehusene med fysiske papir­journaler for at sikre sig, at deres kære får den rigtige behandling
 • Politiet er overbelastet
 • Domstolene råber advarende om, at retssikkerheden er i fare pga. nedskæringer
 • Skoler og andre uddannelsesinstitutioner kører på pumperne med vikarer og nedslidte loka­ler
 • Ældre, syge mennesker får ½ times hjemmehjælp hver anden eller tredje uge
 • Ældre, syge mennesker udskrives til ingen hjælp og ligger og dør på gulvet ved siden af deres seng eller glemmes på toilettet
 • Småbørn uden voksenkontakt tonser udslukte rundt i nedsparede institutioner
 • Jobcentrene fungerer ikke og kan ikke skaffe arbejdsløse job, men truer dem på indkomsten, trygheden, og herser rundt med dem på terroragtige måder
 • Skattevæsnet er holdt op med at fungere og bare forærer vores penge væk til frække udlæn­dinge …

● Mette Frederiksens modsvar til al denne elendighed er ’at fokusere på børnene’ … Hvad med at restaurere vores velfærdssamfund? – Ville det ikke være et værdigt projekt for en socialdemokratisk leder? Det skal nok komme børnene til gavn også.

● Hvad vi lærer børnene:

 • Vi har lært vores børn, at drikkelse er noget, man slæber hjem fra supermarkedet i store kulør­te plasticflasker
 • Vi har lært vores børn, at mad skal smage sødt og stå klar, lige når de mærker den mindste sult
 • Vi har lært vores børn, at behov af alle slags skal tilfredsstilles her og nu
 • Vi har lært vores børn at færdes i store, hensynsløse flokke af jævnaldrende, og at det er ok at skrige og råbe højt eller stå i vejen for eller ligefrem puffe til fremmede voksne i det of­fentlige rum
 • Vi har lært vores børn, at man ikke må kede sig så meget som et sekund uden at gribe efter mo­bilen eller computerspillet. De kan ikke længere koncentrere sig om en samtale eller sidde med en voksen og få læst en bog højt
 • Vi har lært vores børn, at de skal råbe og skrige for at få en smule opmærksomhed i kamp med forældrenes arbejde, motionsaktiviteter, venner, mobiltelefon, computer, tv, Netflix og mail

● Forskere kan ikke længere tænke selv. De er ikke, som de ofte var førhen, bredt orienteret i samfundet og histo­rien. Nu kan de ikke skelne store sammenhænge; de er ikke nysgerrige. De kan kun som papegøjer citere undersøgelser, procenter, små delresultater uden at være i stand til at sætte det ind i et større, brugbart hele.

● Nordjyske, avisen for Aalborg og omegn, beskrev voldtægt og mishandling af mindreårige filippin­ske piger, bestilt og betalt over nettet af en ældre, dansk mand, som ’sexshows’ … SEXSHOWS??? Det er voldtægt, ydmygelse, tortur af mindreårige for helvede!

’Tiltalt: bestilte sexshows med mindreårige piger i Filippinerne’ Nordjyske d. 25. 6. 2018

● Vi gamlinge, der har lært at læse bøger, og som lever med høns, køkkenhave og brændefyret ovn, vil klare os bedst, når internettet, varmen og strømmen ryger.

● Støjberg må æde sin sadistiske kage, når hun fejrer stramninger på udlændingeområdet – Læs: Udelukkelse af ulykkelige mennesker i nød. – Men Bilka må ikke sælge en Ramadan-kage, når faste­måneden slutter med en stor fest. – Hvordan nåede vi til at bekæmpe minoriteter med kager?

● Vi går ind for frihed og danske værdier, og de indebærer åbenbart, at vi i fuld alvor lovgiver om kvinders tøj. Der er endda foreslået fængselsstraf! – Se, det er frihed! At sidde i et dansk fængsel pga. sin påklædning!

DR net 19.6.18: – ’25 års drab afslører: Vi slår oftest vores allernærmeste ihjel. Rødglø­dende skilsmisser, jalousi og økonomisk nedtur er årsager til drab i den nærmeste familie’.

Er der ikke noget kønsbias her? – Med ’vi’ mener de ’mænd’, ikke?

● Folk er travlt beskæftiget med at forfatte autohagiografier på Wikipedia, Facebook, hjemmesider o.l.

● Det er ikke noget under, at kvinderne i dag sidder på de fleste videregående uddannelser, medicin, teologi m.m., og klarer sig bedre end drengene. Kvinder er udviklingsmæssigt NØDT til at være mange gange kvikkere end drenge, ellers bliver de ofre: – De bliver lokket, voldført, bortført, voldta­get, slået, mishandlet, myrdet, slavegjort, hånet, nedgjort, objektgjort, gramset på, overfaldet, eller de sidder alene tilbage med ansvaret for småbørn, eller de skal, som fx i Indien, udsættes for angreb fra en hadefuld sviger­familie. Heldigvis har det vist sig, at det ikke er svært at være klogere end drenge, man skal bare lige have nogle basale menneskerettigheder først, lære at læse og skrive og have adgang til at bestemme over sig selv og sin egen krop og adgang til skoler, uddannelser og arbejdspladser. Klø på kvinder!

● Der er i dag en enorm fordummelse af det offentlige rum. Debatter, artikler, oplysning, politik formidles på et selvindlysende og fjollet niveau, som om vi alle sammen havde mobilbefængte teenagehjerner. – Skulle vi ikke lige hæve niveauet et par kilometer?

● Først i en sen alder gik kostens betydning for ens velbefindende op for mig … Jeg kan nu glæde mig over, at jeg sikkert er sund og rask, når jeg dør.

● De nye ’borgerforslag’ er stort set noget pjat! Forbyd dit og forbyd dat! – Hvad er forslagsstillerne? Tankepolitiet? Hvorfor ikke lade medmennesker leve, som de nu engang har lyst til? Hvor er toleran­cen? Venligheden? – Jeg vil sige, som Lukas Graham gjorde: Hvorfor kan de ikke bare være stille? – Holde sig hjemme og passe deres eget? – Men faktisk viderefører de blot den linje, som den nuvæ­rende Løkke Rasmussen-regering har indstiftet: At man skal blande sig i, hvordan kvinder går klædt, at de skal tvangsaflevere deres små børn til statsdrevne, dårligt bemandede vuggestuer, og at man i det hele taget skal blande sig i andre folks liv ned i mindste detalje.

● Hver eneste generation lægger ud med at ville genopfinde verden på ny, at ville gøre alting helt anderledes, end deres forældre gjorde, og det er det, der bringer verden videre. – Men de alleraller­fleste ender med at gøre, præcis som deres forældre. For hvad handler det i det hele taget om? – At finde sin plads i verden, finde en mage, få et par børn og hjælpe dem lidt på vej, inden man dør …

● Mange mænd føler inderst inde, at de har ret til alle kvinder. Som Trump, som alle de gamle vam­melmåse, og som Jørgen Leth gav udtryk for i sin bog ’Det uperfekte menneske’, opfatter mænd sig instinktivt som født med en naturgiven adgang til alt i verden, bl.a. kvinder, og alt kommer dem ved. – Derfor er det helt naturligt for dem at vurdere kvinders udseende med fx ’Tab 10 kg!’ eller ’Hende gad jeg sgu’ ikke/godt knalde!’ – Hun er jo hans potentielle ejendom. – Også politik, samfunds­forhold, musik og alt muligt andet føler mænd sig som naturlige ejere af med ret til at have afgjorte meninger om. – Sådan er kvinder ikke. De tror ikke, at de kan få den smukkeste mand i lokalet uden at arbejde med sig selv og fortjene ham. De tror heller ikke, at de har naturgiven adgang til at mene noget om alt. Når de tiltager sig denne adgang, bliver de opfattet som ukvindelige, vrede, hysteriske, gamle, sure kællinger, bitch’er … For kvinder gælder stadig ’Hold kæft og vær smuk’, som Vita Ander­sens bog fra 1978 hed.

● Vi kan have en sort amerikansk præsident, for han var halvt hvid og havde en mor og en mormor, der elskede ham, og som gav ham tonsvis af selvtillid med på vejen. Vi kan også have en psykopat, der ovenikøbet er idiot, som præsident. Men vi kan IKKE have en kvinde. Der går grænsen. Man kan li­gefrem se på Hillary Clinton, at hun forsøger at række ud efter noget, der ikke naturligt er hendes.

● At blive tynd og blond er det letteste i verden: Man lukker munden og farver håret. Så er man tynd og blond på tre måneder. – Det er meget, meget sværere at blive et godt og indsigtsfuldt menneske. Det ta­ger et livs studier og eftertænksomhed.

● De daglige resultater af DR’s udflytning af ’Vejret’ til Århus minder næsten skræmmende om noget lokal-tv, vi havde i forvejen … alt for bøvede, tilsyneladende uuddannede, men voldsomt selvimpone­rede unge mennesker i hjemmesyet tøj …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *