● ’Nordjysk restauratør rasende på Mette F: – Vi åbner til påske uanset hvad
Et år med corona i Danmark og efterhånden meget få tilfælde i Nordjylland har fået en restauratør til at undsige regeringens restriktioner, der med sikkerhed ikke bliver lempet inden påske. – Uanset hvad, åbner vi den 26. marts, lyder det.’ (Nordjyske Net d. 13. 3. 2021)
For det hele er ’Mette F’s’ skyld …
● ’Opråb fra coronaramte gymnasielever: Giv os nu livet tilbage’ (Politiken Net d. 6. 2. 2021)
Hvem skal give gymnasieeleverne livet tilbage? Har de aldrig hørt om force majeure? Hvem skal give os andre livet tilbage? Hvem er de voksne, der kan bestemme, at nogle kan gå fri, når verden gennemlever en epidemi?
● I Aalborg mistede vi umiddelbart efter genåbningen af nattelivet to unge: Den første uge i februar 2022, da drukkvarteret Jomfru Anegade åbnede efter seneste coronanedlukning, faldt en ung mand i Limfjorden – han er i skrivende stund endnu ikke fundet – og en ung pige forsvandt og blev senere fundet død i et skovområde.
Gentagne gange i løbet af de seneste 15 – 20 år har vi mistet unge mænd, fordi de falder i fjorden og drukner på vej hjem efter en våd bytur i Aalborg. Det er heldigvis ikke så ofte, at unge kvinder myrdes, men grænseoverskridende gramsen og deciderede voldtægter – sommetider efter at nogen har hældt bedøvelsesmidler i deres drinks – af vores unge piger er nok hyppigere i det alkoholiserede natteliv, end vi har lyst til at indrømme. – Skal vi bare acceptere, at det er sådan, det er?
Alle er ude med støtte og gode råd: Venstre forlanger mere overvågning. Værthusholderne i gaden vil nødtvungent indrette et ’samaritterrum’. Andre vil skaffe flere natbusser. Hotellerne tilbyder husly og en kop kaffe. Kommunen vil sætte afspærringer op langs hele havnefronten. Natteravnene mobiliserer og danner kæder med fakler. Forældrene liner op i middelklassebilerne for at køre de unge sikkert hjem …
Men der er ét forslag, jeg endnu ikke har hørt: At begrænse unges adgang til at drikke sig sanseløst berusede hver eneste torsdag, fredag og lørdag nat. – Hvornår blev det en menneskeret? Da den generøse SU på ungdomsuddannelserne blev indført som en slags erhvervsstøtte til barer, caféer, diskoteker og producenter af øl, Baccardi Breezers o.m.a.?
Ja, de unge vil protestere helt vildt, selvfølgelig vil de det. Men der er en grund til, at ældre er klogere: Ældre har simpelthen levet længere, lært mere og oplevet meget. Vi er de voksne, og vi ved, at det ikke ville skade nogen at feste på andre måder end ved at drikke hjernen ud af skallen og ture hjælpeløst rundt i det offentlige rum. Bare engang imellem …
● ’Meget få kvinder bliver slået ihjel i nattelivet, alligevel er frygten stor: – Det er et kønnet problem
En ny Megafon-måling viser, at 61 procent af alle kvinder er bekymrede for at blive overfaldet, når de er ude om aftenen og natten.’ (TV2Nord Net d. 13. 2. 2022)
FÅ? Hvorfor skal NOGEN kvinder slås ihjel i nattelivet? Hvor mange er vi parate til at miste? To? Fire? Syvogtyve? – Ud over begramsning, nedværdigende tiltale og behandling, drug rape, vold og voldtægt, er én død ung kvinde én død ung kvinde for meget, efter min mening.
● ’Tatovør: – Hvis vi ikke får lov at åbne, er det katastrofalt
Tatovører, frisører og storcentre stod ikke på listen, da en ekspertgruppe mandag fremlagde en række forslag til genåbning af samfundet. “Vi er meget hårdt ramt”, lyder det.’ (TV2 Nord d. 23. 2. 2021)
Uhhh – Død pga. mangel på tatoveringer?
● Amatører leder vores land, Folketing og regering …
Man afliver mink uden lovhjemmel, allierer sig uden klart formål med Østrig og Israel under epidemien, udliciterer dele af fængselsvæsnet til Kosovo, flygtninge til Rwanda, bekæmper pirater i Guineabugten med et enkelt, ensomt skib uden at ane, hvad man skal stille op med de mennesker, man slår ihjel, skyder benene af eller tager til fange, sender jægerkorpset til Mali uden klar aftale med værtslandet, fængsler ud af det blå chefen for forsvarets efterretningstjeneste og en håndfuld andre med – vist nok – besynderlige begrundelser, piner og plager udlændinge, danskere gift med udlændinge, børn af udlændinge, indvandrere, flygtninge og evakuerede allierede fra katastrofen i Afghanistan … Man arbejder aktivt på at afskaffe basale menneskerettigheder i dansk lovgivning … Og man må stå skoleret i EU og forsvare alle disse og mange flere hidtil uhørte dispositioner …
Imens pressen, som skulle holde landet fast på de grundlæggende værdier, har travlt med deres egne små magtkampe om klik og løssalg og selvpromovering. Prøv med journalistik!
● Jo mere sikkert og trygt og forudsigeligt livet forekommer folk, jo mere efterspørger de bloddryppende krimier, udspekulerede thrillers og sadistiske plot i øvrigt. I Nigeria, Somalia, Kabul, Syrien og i verdens flygtningelejre tror jeg ikke, at folk i almindelighed føler trang til at slappe af med Jussi Adler Olsens småperverse fantasier.
● ’Thorsten skal fejre nytår med otte fremmede: – Jeg mener ikke, det er imod anbefalingerne
Thorsten glæder sig til at holde nytår med fremmede mennesker, som han efterhånden har gjort i en årrække.’ (Nordjyske Net d. 30. 12. 2021)
Midt under coronanedlukningerne – Thorsten er et fjols.
● Der er så mange ting, man skal, hvis man har brug for en læge eller for kontakt med andre sundhedsinstitutioner: – Tast dit og dat, indtast personnummer på den person, henvendelsen drejer sig om, tryk firkant, vent, ved du, at du kan bruge vores hjemmeside? – Hvilket man ikke kan til netop mit formål, det er derfor, jeg ringer. – Vent! Du er nr. 37 i køen … vel at mærke IKKE til en læge, men til en banal tidsbestilling til en lægesekretær – også i tiden FØR corona … Det undrer mig, at nogen overhovedet nogensinde kommer igennem …
Da jeg var barn for 60 år siden, var det enkelt: Mine forældre betalte nemlig til sygekassen. – Når vi var syge, fx en lørdag aften, ringede de efter doktor Jensen. Kort efter parkerede doktor Jensen sin gråhvide Folkevogn ved kantstenen uden for vores hus og kom ind medbringende sin slidte, sorte lægetaske. – Han blev ærbødigt modtaget, og mor havde allerede lagt et rent håndklæde og et nyudpakket stykke sæbe frem. Efter grundig håndvask blev den syge kigget i halsen – Sig AHH! – og i ørerne, temperaturen blev taget, brystet blev lyttet til – Prøv at hoste engang! – og kirtler langs kæbelinjen, under armene og i lysken blev følt på, hvorefter doktor Jensen var klar med diagnose, gode råd og om nødvendigt medicin.
I dag betaler vi alle voldsomt meget til den offentlige sygesikring over skatten, men vi får kun summarisk hjælp. Lægens telefontid, der før var fra 8 – 9, er aflyst, og alt skal igennem sekretærer, der har tid mellem kl. 8.30 og 10, og igen 11 til 11.30 … Hvilke opgaver i et lægehus forekommer sekretærerne vigtigere, end at tale med patienter, der har brug for hjælp? Sygeplejerskerne har telefontid fra 13.30 til 14. Men kun få kommer igennem, og ikke en kat kan finde ud af det nye videokonsultation. Eller tidsbestilling via noget ’gør det selv’ med separat, indviklet log ind-system, som beder én om at vælge mellem 14 forskellige muligheder, influenzavaccination, kørekort, børneundersøgelse … Når man endelig har fundet en passende rubrik, er ens læge ikke tilgængelig den uge … Så man opgiver eller ringer 112.
● Hvis man som ældre menneske skal filosofere lidt over sit liv, så slår det straks, hvor meget spildtid, der i grunden var. – På mine snart 70 år har jeg vel spildt mindst to tredjedele, måske helt op til 80 – 85%, på at vente på noget. På at vokse op, på at mine forældre og søskende skulle komme hjem fra arbejde og skole, på spisetid, på at mine forældre og søskende skulle gå igen, så stemningen i det mindste blev, om ikke behagelig, så i det mindste rolig, på at sidde i en skoleklasse mens absolut intet skete på læringsfronten og vente på, at det ringede ud, på at færdiggøre sin uddannelse, på at møde en passende partner, på at ungerne skulle blive store, på at ønskejobbet dukkede op, på at arbejdsdagen sluttede, på jul, på ferier, på at komme hjem fra dårlige ferier, på at slippe væk fra påtvunget samvær, slippe ud fra undervisningssituationer, kurser, foredrag … Vente på sommer, på månedslønnen, på helbredsmæssig bedring, på et telefonopkald, en mail, et venligt og fornuftigt menneske … Hvis man decimerede sit liv til det absolut nødvendige, ville en 15 – 20 år være alt nok.
● Ingen mænd kunne drømme om at bruge en søndag formiddag på at sidde og barbere sig med en pincet …
● ’Vildt! Det er en sand magtdemonstration for dansk film
At Jonas Poher Rasmussens ’Flugt’ er nomineret i tre kategorier er historisk i Oscarsammenhænge og en magtdemonstration af dansk dokumentarfilm. (…)’ (Politiken Net d. 9. 2. 2022)
Magt? Hvilken abehjerne tænker magt, når et lille land bliver nomineret for en tegnefilm?
● At være meget optaget af penge, at lade sig styre af selv små beløb, tilbud, gaver, gevinster, tab, og ikke at være i stand til at se stort på noget eller optræde med generøsitet, kan både skyldes, at man på et dybt plan føler, at tilværelsen og andre mennesker skylder én noget, en form for kompensation for udståede prøvelser eller gjorte tjenester, så at sige. Men det kan også slet og ret være en mangel på fantasi og andre værdimålestokke … pengeværdi er så dejlig konkret.
● Jeg HADER passivt aggressive supportere, ekspedienter og kundemedarbejdere, som partout SKAL have det sidste ord, når de prøver at forsvare dårlig behandling eller underlødige produkter:
– Jamen, vi sælger mange af dem!
– Der er ingen, der har klaget før!
– Mange er skam glade for at modtage vores ugentlige mails med gode tilbud …
Deres meningsløse floskler får mig til at gå i aktiv aggressiv tilstand, og det er formentlig ikke godt for mit blodtryk.
● ’Pårørende skal spille en større rolle i ældreplejen, mener borgmestre
Kommunerne er så pressede, at vi er nødt til at tale om, hvordan pårørende i højere grad kan bidrage i omsorgen for deres ældre, mener tre borgmestre.’ (TV2Nord Net d. 8. 11. 2021)
Jeg går ud fra, at vi så får en klækkelig skattenedsættelse? Og at mændene kommer på banen? – For ellers lander det jo på kvinderne – igen – og så er vi ikke kommet nogen vegne i løbet af de seneste 50 år …
● Der er mindst 15 % idioter – i den oldgræske betydning: en mand uden uddannelse eller særlige forudsætninger – i en given befolkning. Idioter og analfabeter; analfabeter, der både kan læse og skrive, men som gør det meget, meget dårligt. – Det er dog som oftest ikke den mest basale skolelærdom, der er mangel på, men evnen til stringent tænkning.
● Jeg forstår ikke, at søde, unge piger gider at barbere sig nogen steder for mænds skyld. – Mænd er kendt for at hoppe på køer, grise, får, plasticdukker og meget andet … sågar hinanden, hvis de ikke har adgang til kvinder.
● ’3.000 danskere dør hvert år af hospitalsinfektioner – bedre håndhygiejne kan redde mange af dem’
Ifl. Politiken sept. 2021 vil regeringen forlænge forbuddet mod minkavl i Danmark pga. af faren for menneskers sundhed. SSI udtaler:
»Det er Statens Serum Instituts vurdering, at konklusionerne i den sundhedsfaglige vurdering af risiko for den humane sundhed ved en evt. genoptagelse af minkhold efter 2021 af den 14. juni 2021 fortsat er gældende«.
Hvis man brugte samme logik på fx Salmonella- og MRSA-bakterier m.m., kunne vi ikke holde sammenstuvede dyr i Danmark overhovedet. – Hvilket klart ville være en forbedring.
● Vi forsøger at afstive vores eget ego i hvert eneste møde med et medmenneske.
● Vi ser, at flere og flere børn falder ud ad vinduer, drukner eller bliver væk, mens de er sammen med deres familier hjemme eller på udflugter … Sidder de ansvarlige voksne med næserne i mobilerne og ’skal bare liiige … ’, mens ungerne forsvinder?
● ’Event- og marketingmanden Arne Schade har et forslag om to store vartegn og attraktioner langs havnekajen i Aalborg og Nørresundby
En attraktion, der skyder 150 meter op i luften, det er, hvad der arbejdes på to steder langs havnefronten i Aalborg og Nørresundby.’ (Nordjyske Net d. 1. 2. 2022)
Hvis vi sidder på hænderne i nogle år, kan vi snart markedsføre os som den ENESTE middelstore jyske by uden fjollede tårne …
● Oscar Wilde: ’Sentimentalitet er den luksus, det er, at gennemleve en følelse uden at skulle betale for den’ – Gratis følelser … Som når man fx nasser på den britiske kongefamilie, som man jo ikke har nogen som helst forbindelse med, ved at fare ud og tænde lys og lægge blomster på et gement fortov, når én af deres prinsesser er omkommet i en trafikulykke i Paris. Tragisk, ja. Men ikke noget, der direkte har med mig at gøre. Man tager med på en gratis følelsesrutsjetur. Gratis, fordi man ikke selv har noget i klemme. Man er med på nas. – Alle har lov at vise sympati, men sorgen tilhører udelukkende de nærmeste, og det må man respektere, uanset hvor skolepigeagtigt kedsommeligt og begrænset ens eget liv er.
● Kvinder bruger sundhedsvæsnet langt mere, end mænd gør. Kvinder er dyre i drift. De får brug for lægeordineret prævention, P-piller, spiral, P-stave, for det er jo ikke mændenes opgave at sikre sig nemt og billigt med et kondom i lommen. Og kvinder får bøvl med menstruation, graviditet eller manglende graviditet, fødsler, overgangsalder, hormonelle problemer … Og så lever de fleste kvinder længere end de fleste mænd og belaster fællesskabet imens. – Men det er hovedsageligt mændene, der bruger retssystemet, fængslerne, herbergerne, der laver ballade eller udøver vold, så politiet skal tilkaldes, og som er dyre i forsikring af fx biler og andre ejendele. – Så det ene køn har ikke meget at lade det andet høre. Og de, der påstår, at der ikke er forskel på kønnene, tager fejl. På et statistisk niveau er forskellen stor og medfødt, men den enkelte kvinde kan sagtens være voldelig og køre tre biler i smadder, ligesom den enkelte mand kan være sygelig og have brug for omsorg i det fælles sundhedssystem igennem hele sit liv.
● Den ro og stille glæde, der følger med, når man overholder aftaler, er pålidelig og god, holder orden omkring sig og gør sin pligt, er i høj grad undervurderet.
● Sommeren 2021: Fodbold – og anden sportsudøvelse – har overtaget de fleste menneskers begrænsede hjernekapacitet, det offentlige rum og den reklamefrie public service kanal, DR´s sendeflade: bl.a. Booking.com og Tic toc´s spots vises før hver kamp … Der er intet, der er helligt eller reklamefrit længere.
Selv et forholdsvist seriøst medie som ’Politiken’ løber over med vikingekvad og panegyrik dagen efter en gemen fodboldkamp:
Politiken Net d. 27.6. 2021:
»Red-White District«: »Med den her selvtillid og kvalitet kan vi gå langt«
»Karakterbogen: Stærkest strålede holdet i Danmarks storsejr – men Dolberg var skarp og Kjær stærk«
»Lagde du mærke til detaljen? Hjulmands lykketrøje slog til igen«
»Klar til kvartfinale: Dolberg førte an i en dominerende dansk angrebsmaskine, der pulveriserede Wales«
»Fantastiske jubelscener i København: Se billederne her«
Og folk trængtes i lykkerus på pladser og gader – Midt i en coronatid. Med kun 1/3 vaccinerede …
● Der er ved at ske noget: – #Metoo, krænkelser, sproget, lønnen … Kvinder kan klare sig selv nu og finder sig ikke i noget. – Vi havde vænnet os til, at omsorgsarbejde var gratis, at kvinderne tog sig af hus, rengøring, vasketøj, indkøb, mad, dyr, børn, syge, gamle … – Og da kvinderne kom i job, ofte inden for rengøring, madlavning, børnepasning, ældre- og sygepleje, så fik de lavest mulig løn, fordi de jo bare gjorde det, kvinder plejede at gøre gratis, og de havde jo også så meget andet at passe derhjemme og kunne ikke yde det samme som mænd. Mænd får jo ikke børn. Så resultatet blev, at kvinder skulle overkomme to jobs for den halve løn. – Både ude og hjemme. Så kunne mændene gå og være vigtige og gå til møder, arbejde over, tage på forretningsrejser, gramse på sekretæren og komme sent hjem.
Kvinderne betaler nu prisen, fordi de plejede at udføre vedligeholds- og omsorgsarbejdet gratis uden at brokke sig. Og fordi samfundet notorisk undervurderer værdien af deres arbejde – Det reproduktive arbejde, altså der, hvor vi slapper af, opfostrer nye mennesker, passer de hårdtarbejdende, hjemmet, vennerne, de syge og gamle – til fordel for det produktive arbejde, altså produktion af noget. Men man kan ikke producere noget, hvis man ikke kan reproducere sig selv hjemme, spise, hvile ud, vaske sig, i et rent og pænt hus med glade, mætte og velpassede børn … Og hvem sørger for det? VVS’eren, der kommer sent hjem? Lektoren, der går med sit hoved i skyerne hele dagen? Kirurgen, der har opereret hjerter siden kl. 9 i morges? – Men nu er VVS’eren, lektoren og kirurgen ofte en kvinde, og så bryder systemet sammen, for hvordan skal hun kunne restituere sig, når hun også skal hente børn, købe ind, lave mad, vaske tøj, gøre rent, passe haven, gå med hunden, arrangere fødselsdage og sine forældres bryllupsdag?
De højt præsterende kvinder i dag mangler ofte en hengiven hustru til at sørge for baglandet. Og mange går ned med stress, mens alt for mange af deres dygtige medsøstre stadig må slave sig af sted med to eller flere job til den ringeste løn. Alle har de verdens dårligste samvittighed over alt det, de ikke når. I andre lande hyrer man lavtlønnede indvandrerkvinder til at passe hus, børn og lave mad. Den mulighed har vi ikke så let adgang til, og godt det samme. Vi har hver især kun ét liv. Vi må tage vores eget liv med uddannelse, arbejde, mænd og børn på os, og i stedet forlange vilkårene ændret. Til gavn for alle køn og aldersgrupper.
● Det overstiger tydeligvis mange menneskers intellektuelle evner at skulle sortere deres eget affald i grupper, fx at skulle skelne mellem papir, plast, metal, glas, elektronik, madrester og restaffald.
● Ingen, der ikke selv lever fedt af griseproduktion, kunne drømme om at købe et hus i Vendsyssel, Himmerland, Midtjylland, Vestjylland, Vest- eller Sydsjælland, Fyn, øerne, Sønderjylland eller på Bornholm. I alle de liflige forårsmåneder og igen fra sidst på sommeren svømmer alle disse områder uden for storbyerne i svinelort og tis, som stinker modbydeligt og klæbrigt stramt. Ingen turister ville komme igen, hvis de én gang har oplevet stanken i fx et lejet sommerhus i en ellers smuk og frodig forårsferie. – Jeg fatter fatter fatter ikke, at man ikke begrænser antallet af svin til eksport opdrættet i Danmark og strengt regulerer dyrevelfærd, herunder antal dyr pr. m2, transport af levende svin til slagterier, medicinering, fodring og miljøpåvirkning for resten. Ingen burde tjene penge på at mishandle dyr og ødelægge livskvaliteten, boligmarkedet, helbred, jord, luft og vand for et lands befolkning for at producere kød til folk på den anden side af kloden. Danmark er simpelthen for lille til så stor en svineproduktion. *
* Ifølge Danmarks Statistik stiger svineproduktionen hvert år, i 2021 producerede knap 4000 svinebedrifter mere end 33 mio. stk. slagtesvin – Det er næsten seks svin pr. indbygger!
● Om Thomas Vinterbergs ’Druk’: I H. C. Andersens hjemland falder vi stadig for det ældgamle trick, at når udenlandske charlataner roser noget, synes vi også pludselig, at det er forfærdeligt godt: À la mode … Selv en småpinlig film om fire velforsørgede, middelklassemænds midtlivskrise. – Filmen får en pris, og så glemmer alle, at den faktisk ikke handler om noget. Der er, ud over de fire prototyper på MANDEN, en håndfuld unge gymnasieelever, en gammel hund og tre kvinder med i filmen, alle decimeret til statister i de vattede mænds selvoptagede, små liv. Der er to blonde hustruer og en ældre, kvindelig rektor, og det eneste, vi ser dem gøre, er at passe deres typiske kvindelige roller som inspektricer, elskerinder og mødre, mens de kritiserer mændene. De unge, blonde børnemødre – heriblandt den obligatoriske svensker, er også trofæer, KVINDEN, der holder manden på rette vej, selv om han mest hælder til at drikke sig i hegnet med gutterne. – Ja, og …?
● Min veninde er sygemeldt med stress. Hun er pædagog og arbejder med handikappede, og i dag skal pædagoger jo både gøre rent, skifte bleer, lave mad, holde god kontakt til pårørende, ordne papirarbejde og dokumentation og passe udearealerne, herunder skovle sne, når det er nødvendigt – Førhen havde man i boenhederne både kontorpersonale, pedel, kok og rengøringshjælp, nu skal de få, nedsparede, pædagoguddannede ansatte selv gøre det hele, og det er svært at nå at sørge for beboernes trivsel ovenikøbet, svært at iværksætte pædagogiske tiltag … Når man ikke får lov at gøre sit arbejde ordentligt, går man ned. – Så bliver de tilbageværende endnu mere pressede.
● Hvis man er over tres og har en krop, keder man sig ikke. Der opstår ustandseligt nye fornemmelser, symptomer, smerter, underligheder og manglende funktioner, som holder én selv, de nærmeste pårørende, læger, fysioterapeuter, apoteker og fabrikanter af besynderlige naturlægemidler og vitaminpiller i ånde og i arbejde, med fuld kalender og tom pengepung.
● ’Mette, Jeppe og Trine havde vist glemt alt om Donald Trump, da de fremlagde ny dansk strategi’ (Politiken Net d. 1. 2. 2022)
Det lyder som en gruppe nede fra børnehaven … Hvor er respekten? Hvis man ikke respekterer de højeste poster i sit land, ikke for personernes, men for landets skyld, hvordan kan man så respektere sig selv? – De benævnes normalt: statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Jeppe Kofod og forsvarsminister Trine Bramsen.
● Jeg hader, når journalister i journalistiske artikler begynder med en laaaang, dramatiseret indledning á la: Det var en mørk og stormfuld aften. – Eller de fortæller læseren, hvad de fik til morgenmad, hvor de var, med hvem, hvordan de kom derhen, og hvad de følte, før de når til det væsentlige, til det, artiklen skulle handle om. Hvad blev der af faglighed og saglighed? Hvor meget tid har vi at spilde på uvæsentlige detaljer og broderier i oplysende journalistik?
● Nedlukning af kultur under corona: Det overrasker folk, at ingen gider overvære kulturelle arrangementer på nettet. Men ingen dyrker kultur for kulturens skyld. Man gør det for at klæde sig pænt på, gå ud, drikke hvidvin, møde mennesker og lade sig se de rigtige steder. Det behov kan internettet ikke opfylde. – Se mig: Jeg dyrker kultur, siger vi, når vi går op ad den røde løber, slår takten til koncerten, diskuterer en ny roman eller balancerer plastickruset med sur hvidvin rundt til receptionen. Som religion er kultur en social konstruktion.
● Nu bedømmer man, om andre mennesker er gode mennesker ved at se på deres hår, tøj, biler, indkøbsvaner og boligindretning. – Alt det, vi for små 50 år siden nedladende kaldte ‘de ydre ting’. Disse ydre ting, var det underforstået, skulle man ikke lade sig forblænde af, for de havde ingen betydning overhovedet – som i ingen betydning som helst … – Nu vurderer vi ikke andre mennesker på andet.
● ’Mattias Tesfaye: »Vækkeuret skal ringe i alle hjem i Danmark«
Socialdemokratiets Mattias Tesfaye ser med positive øjne på Venstres udspil, der skal sikre flere indvandrere i job, på trods af advarsler fra ekspert i menneskerettigheder.’ (Politiken Net d. 4. 2. 2021)
Sådan sagde Hitler sikkert også.
● Alle mine fire bedsteforældre var født i årene omkring år 1900. Dvs. at i 1918, da 1. Verdenskrig var ved at nå sin afslutning, og Den Spanske Syge, en dødelig, verdensomspændende influenzaepidemi brød løs, var de unge voksne, ligesom Jomfru Anegade-segmentet er det nu. Dengang var det ikke de ældre, men de unge og stærke, der blev alvorligt ramt og døde, så hvis ikke mine senere bedsteforældre, søde Britta og Aksel i København, der begge elskede at danse, svenske Lilly og smukke Harry fra Fredericia, havde været kloge og satte deres sociale liv på pause i de år, da influenzabølgerne rasede, så var vi en del mennesker, mine forældre, deres søskende, deres børn og børnebørn, mine søskende, mig, vores børn og børnebørn, som ikke ville have eksisteret i dag.
● Der er så meget tilgængelig viden og så lidt evne og vilje til at samle den op.