- 100 g smør
- 100 g sukker
- vanilje
- 2 æg
- 1 citron, fintrevet skal + lidt saft
- fintrevet frisk ingefær, ca. som en stor valnød
- 1 groftrevet æble med skræl
- 1 banan i skiver
- 100 g groftrevet marcipan
- 100 g grofthakkede mandler
- 1 tsk. tørret ingefærpulver
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 1 lille nip salt
- 100 g hvedemel
Jeg bruger økologisk. Der er ingen grund til at putte giftstoffer hverken i maden eller på marken.
- Gør ingredienserne klar, vej mel, smut og hak mandler, riv ingefær og citronskal m.m.
- Fór en aflang 1 liters rugbrødsform med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200°.
- Rør vanilje, sukker og smør sammen, til det er luftigt og hvidt.
- Pisk derefter et æg i ad gangen.
- Bland æble, banan, marcipan, citron og ingefær i.
- Bland bagepulver, salt, ingefærpulver og mandler med melet, og vend det forsigtigt i dejen.
- Kom dejen i formen.
- Bag på rist på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200° i ca. 45 minutter.
- Kagen er færdig, når den er fint brun på overfladen, når den har sluppet formen i kanterne, og når der ikke følger blød dej med op, hvis man stikker en strikkepind ned i midten.
- Vend den ud, og køl den af på en rist.
- Server med lidt græsk yoghurt 10% og friske bær.
Bag evt. dobbelt portion, og frys den ene kage ned til en anden god gang.